IKEA: Veszélyes a népszerű gyerekjáték +képek

Pénzcentrum2014. szeptember 16. 09:02

Az IKEA arra kér mindenkit, hogy amennyiben Gunggung gyerekhintát vásárolt, haladéktalanul távolítsa el azt a gyerekek közeléből, és hozza vissza a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát.

Az IKEA olyan esetekről értesült, amikor a hinta felfüggesztő alkatrészei nem bizonyultak az IKEA minőségi elvárásainak megfelelőnek, ezáltal súlyos sérülés lehetősége állt fenn.

A Gunggung hinta a piacra kerülése előtt megfelelt a fennálló összes szabványnak és előírásnak. A termékeinket ugyanakkor a piacra kerülésük után is folyamatosan teszteljük. Ezek tapasztalatai alapján, továbbá a tudomásunkra jutott esetek után arra a következtetésre jutottunk, hogy a Gunggung hinta felfüggesztő alkatrészei nem teljesítik szigorú előírásainkat. A további balesetek elkerülése érdekében ezért haladéktalanul kivonjuk a forgalomból a Gunggung hintát

 - mondja Cindy Andersen, a Gyerekek IKEA-ja termékcsoport felelős vezetője.


A Gunggung gyerekhinta 2014. március óta kapható az IKEA összes piacán. A Gunggung hintát bármelyik IKEA áruházban visszavesszük, és a vételár teljes összegét visszatérítjük. A visszatérítéshez nem szükséges bemutatni a vásárlást igazoló blokkot.

 

Címkék:
IKEA, gyerek, visszahívás,