Verseny a magyar élelmiszerekért: indul a Coop Rally

Pénzcentrum2014. szeptember 10. 13:05

Holnap startol a IX. Coop Rally, melynek célja a magyar élelmiszer népszerűsítése. A napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok és médiatámogatók versenyeznek és autóznak Nyugat-Magyarország különböző pontjait útba ejtve. A versenyen a Pénzcentrum is képviselteti magát.

A Coop Üzletlánc 2006 óta minden év szeptemberében megszervezi a Coop Rallyt, amelyhez üzleti partnerek, beszállítók és termelők csatlakoznak függetlenül attól, hogy magyar, hazai vagy hazai feldolgozású terméket gyártanak, illetve forgalmaznak. Az ezúttal szeptember 11. és 13. között lezajló esemény fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Az élelmiszer bizalmi termék. Ha a fogyasztó vásárol, meg kell bíznia a gyártóban az összetevőket felsoroló feliratokat illetően, illetve az ellenőrző hatóságokban, hogy megfelelően végzik a munkájukat.

 - mondta el Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az eseményt bemutató sajtótájékoztatón. Egy efféle rendezvény azért fontos, hogy rávilágítson arra, hogy érdemes magyar terméket vásárolni és fogyasztani.

A versenyen képviselteti magát a Net Média Zrt. csapata is, így képviselve a Pénzcentrumot, a Portfoliot, illetve az Agrárszektor.hu-t.

 

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, coop rally2014,