Felpörgeti a chipsforgalmat a csütörtökön induló foci VB

Pénzcentrum2014. június 11. 19:02

Nem minden sportesemény növeli a chips iránti keresletet, de a foci VB kimondottan jó hatással van a fogyasztási kedvre. A labdarúgó torna folyamán 2002-ben 275 tonna, 2006-ban 402 tonna, 2010-ben pedig több mint 350 tonna burgonyachipset ropogtattak el a magyarok.

A labdarúgó-világbajnokságok és Európa-bajnokságok alatt 20-25 százalékkal is emelkedhet a chips értékesítése, a mérkőzések elengedhetetlen kellékei a burgonyaszeletek. A chips tipikusan focinéző snack, a rangadók alatt az éves mennyiség 10 százalékát is elfogyaszthatják a szurkolók. Az esemény két hete alatt átlagosan ötödével nő a kereslet hazánkban, de a bolgárok után még így is a magyarok esznek a legkevesebb chipset Európában - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Chio-t gyártó Intersnack Magyarország.

Idén a Chio adatai szerint várhatóan 300-350 tonna burgonyaszelet fokozza majd az izgalmakat a labdarúgó meccsek alatt. Nyaranta egyébként is több sós snack-et, burgonyachips-et eszünk, mint az év más időszakaiban, de a nagy futball-tornák főleg a chips esetében tovább fokozzák a fogyasztási kedvet.

A statisztikai adatok szerint a magyarok igazán visszafogottak a világátlaghoz képest: egy főre átlagosan napi 0,8 g chips jut (1 szelet = kb. 1 gramm).

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, foci, chips,