OTP-ügyfelek, figyelem! Veszélyes levelek érkezhetnek

Pénzcentrum2014. június 10. 20:09

Ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva, magukat OTP Bank ZRT. feladónak álcázva, az adem@pumagpt.com e-mail címről "Jogosulatlan belépés" tárggyal próbálnak meg adatokat kicsalni az OTP ügyfeleitől - közölte a bank az MTI-vel kedden.

A Citibank ügyfelei is hasonló támadással találkozhattak - KATTINTS!

A pénzintézet nyomatékosan felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy a levél hamis, és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra jutnak.

A közlemény szerint az elkövetők megpróbálják elérni, hogy az ügyfél megadja a kártyaszámát, a kártyára írt nevet, valamint a CVC kódot.

Kitérnek arra: ahogy már számos alkalommal hangsúlyozta a hitelintézet, az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat. Amennyiben a bank tájékoztatása késve érte el bármely ügyfelét és adatait már megadta, kérik, haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon vagy e-mailben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kiemelik: a hitelintézet a visszaélési kísérlet kapcsán megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

Címkék:
netbank, adatvédelem, otp, veszély,