Már csak napjai vannak hátra a legendás pesti piacnak

Pénzcentrum2014. június 10. 14:08

Június 16-án kezdi meg a bírósági végrehajtó az egykori Józsefvárosi piac területének kiürítését és átadását - értesítette az időpont kitűzéséről a MÁV Zrt.-t a bírósági végrehajtó.

A végrehajtó reggel 8 órakor, szükség esetén a karhatalom igénybevételével megjelenik a Józsefvárosi piac bejáratánál, lezárják a területet és elkezdik a végrehajtást - így kezdődik majd a most kitűzött időpontban, június 16-án a végrehajtás, mondta el az Inforádiónak Korsós Boglárka, a MÁV Zrt. vagyonkezelési és gazdálkodási igazgatója.

A végrehajtó jegyzőkönyvet vesz fel, és intézkedik a Kőbányai úti terület teljes kiürítéséről.

"A helyszínen végzett felmérések alapján közel 890 könnyűszerkezetes felépítmény és több mint 260 konténer található. A június 16-ig rendelkezésre álló időt tekintve a kiürítéshez igen erős szervezésre, erőforrásokra és logisztikára van szükség, ezért nem igazán látom annak a reális esélyét, hogy a Komondor Kft. ezt önkéntes teljesítéssel ebben a határidőben teljesíteni tudja" - jelezte Korsós Boglárka.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tavaly június 3-án alapítói határozatban adta feladatként a MÁV-nak a józsefvárosi piacot üzemeltető Komondor Kft. bérleti szerződésének felmondását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vasúttársaság június 17-én közjegyzői okiratban 150 napos határidővel felmondta a józsefvárosi piac bérleti szerződését, így az november 21-én megszűnt. Ekkor azonban a Komondor Kft. a MÁV előzetes értesítése és a helyszíni felszólítás ellenére sem tett eleget az átadási kötelességének.

Másnap a vasúttársaság megindította a végrehajtási eljárást a Komondor Kft.-vel szemben a Józsefvárosi piac területének visszaszerzésére. A cég jelentős összegű használati díjjal tartozik a MÁV felé - mondta el Korsós Boglárka vagyonkezelési és gazdálkodási igazgató.

Címkék:
vásárlás, piac, józsefvárosi piac,