Hatalmasat kaszált tavaly a Szerencsejáték Zrt.

Világgazdaság2014. május 28. 08:34

Minden idők legjobb eredményét produkálta tavaly a Szerencsejáték Zrt., a 243,3 milliárd forint árbevétel 30,6 milliárd forinttal haladja meg az előző évit, ami több mint 14 százalékos növekedést jelent - írja a Világgazdaság.

A Szerencsejáték Zrt. szerint ennek egyik oka, hogy kihasználták a játéktermek bezárását, de a lakossági reálkeresetek növekedése is magyarázata lehet a vártnál erőteljesebb keresletnövekedésnek - olvasható a lap szerdai cikkében. Az adózás előtti eredmény 12,8 milliárd forint lett, a játékosokat megillető nyeremény levonása után a társaságnál maradó tiszta árbevétel pedig 106,8 milliárd forint.

KATTINTS! Ezért kattant rá ennyi magyar a kaparós sorsjegyekre

A társaság tudatta: a különféle adókkal, járulékokkal, valamint a vissza nem igényelhető áfával együtt összesen 62,5 milliárd forinttal járult hozzá az állami költségvetéshez és a 11,7 milliárd forint adózott eredményből további 8,5 milliárd forint osztalékot különített el 2014-es kifizetésre.

Hozzátették: az értékesített játékok összesen 46 milliárd forintnyi játékadójából a törvényi előírás alapján 21,4 milliárd forint címzetten a kultúra, a filmművészet és a sport támogatását szolgálta. Az utóbbi években (2010-2013) a Szerencsejáték Zrt. közcélokhoz való közvetett hozzájárulása mintegy 80 milliárd forintra rúgott.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
vásárlás, lottó, szerencsejáték, kaparós sorsjegy,