Lebukott a szabolcsi dohánymaffia: egymillió kartont hoztak ukrajnából

MTI2014. május 19. 19:03

Cigarettacsempész-hálózat 14 tagját vették őrizetbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Szabolcs-Szatmár Bereg megyében - hangzott el hétfőn a Kossuth Rádió Krónika című műsorában.

A Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével végrehajtott hétfő hajnali akciót nyolc hónapos nyomozás előzte meg.

A hatóságok Beregdarócon, Beregsurányban és Nagyvarsányban csaptak le a cigarettacsempész banda tagjaira. A gyanú szerint a hálózat a magyar-ukrán zöldhatár Tarpa és Beregdaróc közötti, csaknem 30 kilométeres szakaszán működött.

A csempészcigarettát ukrán bűnözők közreműködésével hozták át a határon, majd a továbbszállítás, továbbértékesítés előtt raktárakba szállították. A hatóságok szerint a hálózat egymillió karton csempészcigarettát is forgalomba hozott az elmúlt egy évben.

A gyanúsítottakat őrizetbe vették, a bíróság kedden dönthet előzetes letartóztatásukról.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
vásárlás, dohánybolt, cigaretta, dohány, terrorelhárítás, terrorelhárítási központ,