Leleplezték az Orbán-vagyont: ez az 50 legolvasottabb könyv tavasszal

Pénzcentrum2014. május 17. 16:01

Áprilisban is a politika volt a legkedveltebb téma a Bookline sikerlistáin: Ferenczi Krisztina Narancsbőr - Az Orbán-vagyonok nyomában című riportkönyve mind a nyomtatott TOP50-ben, mind az e-könyves TOP10-ben az első helyen végzett. J. K. Rowling, Sofi Oksanen, Závada Pál és Parti-Nagy Lajos: csak pár név a külföldi és magyar sikerszerzők közül, akiknek újdonságai az élmezőnybe kerültek.

Kevés meglepetést hozott az áprilisi toplisták első három helyezése: a miniszterelnök és gazdasági holdudvarának meggazdagodását vizsgáló könyv iránt ugyannyira nem lankadt az érdeklődés, mint az immár ötvenes éveit taposó Bridget Jones 3. naplója, valamint a híres pszichológus, Feldmár András Most vagy soha című műve iránt: mindkettő két helyet lépett előre múlt hónapi helyezéséhez képest.

A negyedik helyen nyitott Fejős Éva legfrissebb regénye, a Száz éjjel vártam, amely egy szakítás utáni újrakezdés rendhagyó történetét meséli el. Az újdonságok között a legkevésbé váratlan J. K. Rowling eredménye, akinek sikerült ismét irodalmi szenzációt produkálnia: az ismeretlen elsőkönyves szerző, Robert Galbraith neve mögé bújva írta meg első krimijét, a Kakukkszót (5.), és csupán a véletlennek köszönhető, hogy lelepleződött. Helyezéséből látható, hogy rajongói értékelték a gesztust, és ha már rajongásnál tartunk, érdemes a Trónok harcának is figyelmet szentelni. Április elején óriási nemzetközi figyelemtől kísérve kezdte el vetíteni az HBO a sikerszéria 4. évadját, ennek megfelelően pedig a könyvek iránt is megnőtt az érdeklődés: George R. R. Martin fantasysorozatának első, második, negyedik és ötödik kötete a sikerlista 9., 22., 32. és 43. végzett.

Aki kilátogatott áprilisban a Könyvfesztiválra, személyesen is találkozhatott Sofi Oksanen finn-észt írónővel, aki legújabb, Mikor eltűntek a galambok című regényében ismét észt történelmi tragédiák nyomába ered (13.). A toplistán hónapok óta jelen lévő Borbély Szilárd (Nincstelenek - Már elment a Mesijás? - 23.) és Simon Márton slammer (Polaroidok - 33.) mellett a magyar szépirodalmi mezőnyt erősíti Závada Pál és Parti-Nagy Lajos is: új könyveik, a Természetes fény és a Fülkefória a 14. és a 27. helyen nyitottak.

Ritkán fordul elő, hogy az e-könyves és a nyomtatott könyves toplisták élén ugyanaz a könyv szerepel, a Narancsbőr - Az Orbán-vagyonok nyomában azonban mindkét olvasótáborban sikert aratott. Ugyanígy a legkeresettebbek közé került mindkét listán Fejős Éva újdonsága is. Az e-könyves TOP10-ben ritka a közéleti tematika, de a Narancsbőr és Kukorelly Endre Országházi divatok című könyve (8.) is azt bizonyítja, hogy a választási hajrá az e-könyves olvasók körében sem múlt el nyomtalanul.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
vásárlás, könyv, toplista, bookline, bestseller, országház,