Veszteséges a trafikok kétharmada

Pénzcentrum2014. május 14. 09:28

Milliárdos lejárt tartozás nehezíti a trafikosok életét. A május 31-i átalakítás, a plázákban és benzinkutakon megszűnő forgalmazás sem segít a kereskedőkön, a forgalomnövekedésük szinte észrevétlen lesz - írja a Napi Gazdaság.

A trafikok dohánygyártó cégek felé lejárt tartozásai egy becslés szerint kétmilliárd forint körül alakulhat. Nagyjából a trafikok egyharmada tud nyereséget elérni, vagy legalább nullára kihozni a forgalmat, ezért kérdéses, hogy egyáltalán ki tudják-e egyenlíteni a tartozásokat a dohányboltok. Az sem segít a rosszul menő boltoknak, hogy május végén bezárnak a benzinkutaknál és a plázákban található trafikok, mivel várhatóan hasonlóan népszerű helyre teszik át a működésüket ezek a boltok.

A piacot jelenleg még az tartja egyben, hogy a legtöbb trafikos teljes pénzével ugrott bele az üzletbe és ha most kiszállna, elvesztene mindent, tehát a boltosok futnak a pénzük után. Ügyeskedni vagy csalni nem tudnak, így a fizetésképtelenség miatt középtávon komolyan veszélyben van az egzisztenciájuk.

Címkék:
vásárlás, dohánybolt, trafik,