Ez a csoportos lottózás legnagyobb veszélye

Pénzcentrum2014. március 8. 08:01

A 10. játékhéten 2 milliárd 865 millió forint keresi gazdáját az Ötöslottón. A gigászi főnyeremény miatt egyre többen játszanak; sokan csapatba verődve akarják növelni esélyeiket.

Kihúzták az Ötöslottó 10. heti nyerőszámait
Az Ötöslottó 10. heti nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:
3; 26; 31; 46; 66

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG, VOLT-E TELITALÁLAT

24 hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, ezen a játékhéten (10.) már 2 milliárd 865 millió forintot ér a telitalálat. A hatalmas jackpot miatt természetesen egyre többen játszanak; sokan ráadásul csapatba verődve akarják növelni esélyeiket. Meglepő kezdeményezéssel állt például elő Győrújfalu polgármestere: az önkormányzat a falusiakkal közösen lottózik - derült ki az RTL Klub Híradó c. műsorának egyik riportjából.

A Győr melletti településen hetente 500 forintot kell befizetni és az így összegyűlt pénzből veszik meg a szelvényeket. Amennyiben nagyobb összeget nyernek (4 vagy 5 találat esetén), szétosztják, ha pedig kisebbet, akkor az a falukasszába kerül és a településre költik. Már több mint százan csatlakoztak a kezdeményezéshez. Kiszámolták, ha most lenne telitalálatuk, fejenként több mint 28 millió forint jutna mindenkinek.

A csoportos/szervezett lottózás ugyanakkor nem példátlan Magyarországon. 2009 októberében például az a hír járta be az országot, hogy 10 budaörsi rendőr vitte el az akkori, több mint kétmilliárd forintos főnyereményt az Ötöslottón. De a hosszabb halmozódás alatt általában sorra alakulnak a családi, baráti, céges lottócsoportok. Sőt, az elmúlt időszakban megjelentek itthon a szervezett lottózásra alakult online fogyasztói közösségek is. Mielőtt azonban szervezett lottózásra adnánk fejünket, nem árt néhány dolgot tisztázni.

KATTINTS! Kiderült: ennyire veszélyes játék az Ötöslottó

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján nem folytatható belföldön vagy külföldön szervezett szerencsejátékban történő részvételre Magyarországon értékesítési, szervező, közvetítő tevékenység akkor, ha a szerencsejáték szervezésére az állami adóhatóság nem adott engedélyt - tudatta lapunkkal a Szerencsejáték Zrt.

Mivel azonban a fogyasztói közösség szervezése szerencsejáték-szolgáltatás közvetítésének minősül, ezért nem ütközik jogszabályba és engedély nélkül megvalósítható. Az esetleges "kellemetlenségek" elkerülése végett nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy a nyeremény kifizetésekor a Szerencsejáték Zrt. kizárólag a szelvény tulajdonosával tartja a kapcsolatot. Innentől kezdve pedig gyakorlatilag csak a szelvény tulajdonosán múlik, kik között osztja fel a nyereményt.

 

Címkék:
vásárlás, lottó, Ötöslottó, szerencsejáték, sorsolás, jackpot, szerencsejáték ötöslottó nyerőszámai, online lottózás,