2,1 milliárd az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum2014. február 1. 08:01

Tarolnak a szerencsejátékok Magyarországon. Egyre több embert vonz az Ötöslottó gigászi főnyereménye és az online sportfogadás is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Mutatjuk a számokat!
Az Ötöslottó 5. heti nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:
23; 32; 37; 62; 79

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG, VOLT-E TELITALÁLAT

Immár 19 hete halmozódik az Ötöslottó várható főnyereménye; ezen a játékhéten már 2 milliárd 77 millió forint ér a telitalálat. A gigászi főnyeremény miatt természetesen egyre nagyobb a játékkedv. A Szerencsejáték Zrt. lapunknak küldött tájékoztatása szerint a múlt héten már több mint 5 millió alapjátékot adtak fel.

A lottó után a sportfogadás a legnépszerűbb

Míg az Ötöslottón jellemzően csak a hosszú halmozódási időszakokban nő a játékkedv, addig az online sportfogadás Magyarországon és az egész világon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Szerencsejáték Zrt játékainál is érezhető ez a növekvő tendencia, az elmúlt években folyamatosan nőtt az érdeklődés a sportfogadás iránt. Ez az árbevételen is jól látható, 2011-ben a bevétel 25 százaléka származott sportfogadásból, 2012-ben 26 százaléka, és a tavalyi évben ez az arány elérte a 30 százalékot. A sportfogadási termékekből 2011-ben 44,4 milliárd forint, 2012-ben 54,4 milliárd forint a tavalyi évben pedig 73,2 milliárd forint árbevétel származott, amelynek háromnegyede nyeremény formájában a játékosokhoz került vissza.

A Szerencsejáték Zrt. tavaly indított sportfogadási rendszere, a Tippmixpro (az egyetlen engedéllyel rendelkező online sportfogadási oldal hazánkban - a szerk.) is hasít. Az oldalt az indulása óta nagy érdeklődés övezi: rekordszámú új regisztráció van, többszöröse a korábbiakban megszokottnak. Az indulásának évében a vállalat 5 milliárd forintos bevétellel számolt. Bár a tervezetthez képest csúszott a weboldal indítása, az árbevételek így is meghaladták a terveket: 2013 májusa és decembere között a Tippmixpro 5,5 milliárd forint árbevételt produkált. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az élő fogadások nagyon népszerűek, a bevétel 25-30 százalékát teszik ki. A játékosok száma 2013-ban már meghaladta a 40 ezer főt, az összes egységnyi fogadás száma pedig közelít a 16 millióhoz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bár már így is jókora az érdeklődés a legális sportfogadás iránt, végső lökést azonban vélhetően az ad majd a szolgáltatásnak, ha elkezdik itthon blokkolni az engedély nélkül működő online szerencsejáték-oldalakat. A legfrissebb hírek szerint azonban - bár január 2-tól megtehetné - az adóhatóság egyelőre nem tesz semmit a szabályszegő portálokkal. Pedig nem kevés pénzről van szó; az European Lotteries (EL) - az európai állami szerencsejáték szervező társaságokat tömörítő érdekvédelmi szervezet - kutatása szerint az engedéllyel nem rendelkező internetes fogadóirodák összes európai árbevétele megközelíti a 42 milliárd eurót.

 

Címkék:
vásárlás, lottó, Ötöslottó, szerencsejáték, sportfogadás, online kaszinó, szerencsejáték ötöslottó nyerőszámai,