Így "egyszerűsödött" a fizetés az Elmű-nél

Pénzcentrum2014. január 22. 05:32

Leteszteltük az Elmű rendszerét. A jövőben ugyanis az Elmű-Émász ügyfelei nem tudják majd számláikat a Díjnet, illetve a Távszámla felületén kiegyenlíteni; a közműszolgáltató ugyanis szakított a szolgáltatókkal. Ehelyett mindenkinek fel kell keresnie a társaság saját online ügyfélszolgálati felületét, amennyiben látni akarja számláját, illetve be is akarja fizetni azt.

A Díjnetet Eddig több mint 70 ezer Elmű-Émász-ügyfél használta, a cég forgalma közel tizedével visszaeshet a szolgáltató döntése miatt.

Úgy tűnhet, hogy az Elmű-Émász döntését mindössze takarékossági megfontolás vezérelte: nem kell ezután fizetniük a Díjnet és a Távszámla szolgáltatásokért. Boross Norbert, az Elmű kommunikációs igazgatója szerint az ügyfelek kényelme is nőni fog. Ha ellátogatunk az Elmű honlapjára, láthatjuk: egy helyen érhető el itt az ügyfélszolgálat, a számlázás-fizetés, a szerződéskötés, a tarifa és díj-megtekintési funkció. Az áramszolgáltatónál elérhető újítások (pl. az "okos mérés", ami már egy másik, szintén előremutató történet) használata kifejezetten kényelmesebb lesz a változásnak köszönhetően.

Ezek után teszteltük, hogy valóban egyszerűbb-e a fizetés az Elmű honlapján.

Megérkezett az első számlánk az elmű rendszerében, ezért most meg tudjuk nézni, hogy mennyivel egyszerűsödött az ügyfelek élete, ahogy a szolgáltató kommunikációs igazgatója mondta.

Nézzük a lépéseket (Képek forrása: ker.elmu.hu)

1. E-számla megjeleníté/Fizetés jobb oldali menüben egy frissítés és meg is jelennek az aktuális számlák

2. Jelöljük ki a fizetni kívánt számlákat és kattintsunk rá a "Bankkártyás fizetés" gombra

3. Majd kattintsunk rá a "Bankkártyás fizetés"gombra

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

4. Jelöljük be a bankkártyás fizetést majd nyomjuk meg a "Folytatás" gombot

 

5. Máris indul a fizetés a " Fizetés indítása" gomb megnyomás után

6. Töltsd ki a megfelelő mezőket és még 1 "tovább" 2 "folytatás" gomb és kész is

A díjneten belül így ment (Képek forrása: dijnet.hu)
1. Bal menü "Fizetendő számlák"

2. "Fizetés", "Kártyás fizetés", "Fizetek"

Összességében tehát elmondható, hogy nem egyszerűsödött a fizetés az új rendszerben. Igaz, hogy az aktuális óraállással megegyező felületen fizethetünk is, de a más szolgáltatókhoz fizetett számlák miatt az egyéb online megoldásokra is belépünk.

Címkék:
számla, rezsi, elmű, díjnet,