Ketten osztoznak a 636 millió dolláros lottónyereményen

MTI2013. december 26. 11:00

Két nyertese is van az amerikai lottótörténet második legnagyobb nyereményének: a győztes szelvények összesen 636 millió dollárt (138 milliárd forintot) érnek.

A keddi húzás előtt országszerte hosszú sorok kígyóztak a lottózók előtt. A Mega Millions lottójáték igazgatója, Paula Otto elmondta: kedden annyian akartak játszani, hogy volt, amikor percenként 25 ezer szelvényt adtak el.

A nyertes szelvények egyikét a kaliforniai San Joséban, a másikat a georgiai Atlantában adták el.

A győztesek egy összegben vagy évjáradék formájában is felvehetik a kettejük között megoszló 636 millió dolláros nyereményt. Aki az évjáradékot választja, az 318 millió dollárt kap részletekben, aki az egyösszegű kifizetést, az 170 millióhoz jut készpénzben.

Az amerikai rekord lottónyereményt, 656 millió dollárt 2012-ben vitte el három szerencsés győztes.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
vásárlás, lottó, lottómilliárdos,