Mi folyik a pesti aluljáróban? A rendőrök csak nézték...

Pénzcentrum2013. március 7. 12:06

Érdekes jelenségnek lehettek szem-és fültanú mai reggel azok, akik Budapesten a Nagyvárad-téri aluljáróban közlekedtek.

Különös képpel találkozhatott az, aki ma reggel Budapesten a Nagyvárad-téri aluljárón ment keresztül. Az aluljáróban láthatóan engedély nélküli árusok kínálták portékájukat - leginkább zöldséget, mézédes narancsot.

Az árusokat nem csak a térfigyelő kamerák nem zavarták, hanem az sem, hogy néhány lépésnyire tőlük, a metró bejáratánál közterület-felügyelők, sőt, rendőrök dolgoztak: a metróból kijövő utasok jegyét, bérletét vizsgáló ellenőrök munkáját támogatták.


Amint az képeinken is látszik, a rendőröket, közterület-felügyelőket sem zavarták a tőlük néhány méterre dolgozó illegális árusok. A kofák ugyanakkor nemhogy nem ijedtek meg a hatóságtól, hanem fennhangon kínálták az arra járóknak ismereten eredetű élelmiszereiket. Meglehetősen nehezen elképzelhető, hogy a rendőrök, közterület-felügyelők ne látták, ne hallották volna az engedéllyel minden bizonnyal nem rendelkező árusokat, ugyanakkor láthatóan nem foglalkoztak velük, nem igazoltatták őket, nem indítottak ellenük eljárást.


A Pénzcentrum.hu megkereste az ügyben a Fővárosi Közterület-Felügyeletet, a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is: kíváncsiak voltunk arra, hogy lehet, hogy munkatársaikat nem zavarták ezek az árusok, miért nem kezdeményeztek eljárást velük szemben. A fejleményekről természetesen tájékoztatni fogjuk olvasóinkat, hamarosan bővebben is foglalkozunk az illegális árusítás témájával. 

Címkék:
vásárlás, BOTRÁNY, rendőrség, hamisítás, bírság,