Októberben jöhet az új iPhone?

Pénzcentrum2012. április 21. 13:01

Csak októberben dobhatja piacra az Apple a legújabb iPhone-t a Piper Jaffray elemzője szerint, aki korábban augusztusra várta az okostelefon 5-ös verziójának bemutatását. Tegnap jelentősebb esést mutatott az Apple árfolyama, a befektetők ugyanis aggódni kezdtek amiatt, hogy csúszni fog az iPhone 5.

Tegnap nagyobb esést szenvedtek el az Apple részvényei, miután egyik nagy beszállítója, a chipgyártó Qualcomm közölte, hogy kapacitáshiányokkal küzd. Ennek kapcsán pedig a befektetők amiatt kezdődtek aggódni, hogy késik az új iPhone bemutatása és piacra dobása, amit az év második felére vártak. A Piper Jaffray elemzője, aki korábban augusztusra várta az iPhone 5-öt, most azzal számol, hogy októberben jelenhet meg a készülék - írja a Bloomberg.


Az iPhone jelenleg az Apple húzóterméke, már bevételeinek több mint felét teszi ki. A jelenleg kapható legújabb verziót, az iPhone 4S-t tavaly októberben mutatta be a társaság, előtte jellemzően nyáron kerültek piacra az okostelefon új verziói. Ennek eredményeként a fogyasztók kivártak a vásárlással, ami a harmadik negyedéves értékesítési számokon éreztette is hatásait, viszont cserében a negyedik negyedévben robbanásszerűen növekedtek az okostelefon eladásai.

 

Címkék:
apple részvény,