Átverés! Így nem fogsz 750 ezret nyerni

Pénzcentrum2011. november 14. 14:03

Alig egy óráig örülhetett nem létező szerencséjének egy 60 éves csolnoki férfi. Azt hitte megütötte a főnyereményt és hamarosan 750 ezer forint tulajdonosa lesz.

Régi-új csalásra figyelmeztet a rendőrség: szerdán délután egy ismeretlen hívott fel egy csolnoki férfit telefonon. A hang közölte, hogy nyert egy 750.000 forint értékű bankkártyát, melyhez úgy juthat hozzá, ha az általa bediktált telefonszámra feltölt 3.500 forintot.

A sértett számára túl nagy volt a kísértés, így minden gyanakvás nélkül feltöltötte az ismeretlen telefonáló egyenlegét 3.500 forinttal. A férfi elmesélte barátjának, milyen szerencse érte, majd megkérte őt, hívja fel a megadott mobilszámot és ellenőrizze le, valóban megnyerte-e a 750.000 forintot, de a hívásra senki nem jelentkezett.

Még mindig nagy azon visszaélések száma, amikor a mobilszolgáltatók ügyfeleit ismeretlenek telefonon különböző okokkal - például nyeremény ígéretével - megkeresik és érvényes feltöltőkártya-kód bediktálását kérik. A hívás több esetben magukra a mobilszolgáltatókra hivatkozva, vagy a mobilszolgáltató vezetőjeként bemutatkozva történik.

A mobilszolgáltatók arra kérik ügyfeleiket, hogy érvényes feltöltőkártya-kódot soha, semmilyen okból másnak - főként ismeretleneknek - ne adjanak ki. Ugyanígy idegenek által megadott hívószám kártyás egyenlegét nyeremény ígérete miatt vagy bármely más okból elektronikusan ne töltsük fel.

Címkék: