Így nyerheted meg a milliárdos lottóötöst

Pénzcentrum2011. május 19. 16:10

Tizenhárom heti halmozódás után sem született telitalálat az Ötöslottón, így szombaton ismét izgulhatunk, lesz-e valaki, aki az öt szám eltalálásával elviszi az immár kereken másfél milliárdosra hízott jackpotot.

Ha valakit nem győz meg elsőre az összeg nagysága, íme, néhány érdekesség a hazai lottótörténelemből:

Az utolsó ötös éppen 13 héttel ezelőtt, 2011. február 12-én született (valamivel több mint félmilliárd forintot ért). Bár az azóta eltelt negyed év hosszúnak tűnik, egyáltalán nem számít rekordnak: az ötvenes évek végén több mint egy évet kellett várni a két öttalálatos között. Igaz, akkor még nem halmozódott a nyeremény.

Az eddigi legnagyobb értékű telitalálat 2003 novemberében született: több mint 5 milliárd forintot ért.

Bár a mostani nyeremény az átlagember számára elképesztő nagyságú, még mindig nincs a rekorderek között: "csak" a TOP15-be fér bele.

Hogyan lehet szert tenni a nyereményre?

Először is, elengedhetetlen Ötöslottót játszani, mégpedig azzal az 5 számmal, amit csak a szombati sorsoláson ismerhetünk meg. Ha pedig valaki ezt az 5 számot fedezi fel a szelvényén, a következőt kell tennie:

1. megőrizni a szelvényt, mert csak ezzel lehet felvenni a nyereményt;

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

2. 90 napon belül felhívni a lottózókban is kifüggesztett ún. nagynyertes telefonszámot;

3. egyeztetni a vonal végén jelentkező munkatársunkkal a további teendőket;

4. ha eddig nem volt ilyen, forintszámlát nyitni egy magyarországi bankban.

 

Címkék: