Ötöslottó: fontos információk! Így viheted el a milliárdos főnyereményt

Pénzcentrum2011. május 12. 16:15

Tizenhárom hete, vagyis immár negyed éve halmozódik az Ötöslottó főnyereménye. A jackpot eheti összege 1 milliárd 363 millió forint, mely még mindig "csak" a 12. helyen áll minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereményeinek sorában. Ez az összeg garantáltan megváltoztatná bárki életét: az elmúlt héten például közel ötmillióan ikszeltek. A Szerencsejáték Zrt. fontos információkat közölt arról is, mit kell tennie annak, aki megnyeri az ötöst.

Ha az egyszerűség kedvéért 10 ezer forintosokban gondolkodunk, akkor a nyeremény e bankjegyből 136 300 darabot tesz ki. A bankókat hosszában egymáshoz illesztve mintegy 22 kilométeres pénzösvényt rakhatnánk ki, amely mentén végigsétálhatnánk, mondjuk Budapest egyik szélétől a másikig. Ha pedig feltornyoznánk, a pénzoszlop feltűnés nélkül belesimulna egy lakótelep tízemeletes házrengetegébe. Lapjával egymás mellé helyezve befedne két kézilabda pályát.

Magyarország teljes lakosságát meghívhatnánk egy-egy pohár - pikoló - sörre, vagy kifizethetnénk belőle nagyjából harmincezer háztartás havi rezsijét. Közel 4 millió liter üzemanyagot tankolhatnánk az autónkba. Ennyi benzinnel egyébként tízszer körbe is autózhatnánk a Földet az Egyenlítő mentén.

Fontos! Mit tegyen az, aki megüti az Ötöst?

Aki a szombati sorsolást követően a szelvényén az 5 kihúzott nyerőszámot véli felfedezni, az ún. nagynyertes telefonszámon jelentkezhet 90 napon belül. A szám minden lottózóban megtalálható, a vonal végén pedig a Szerencsejáték Zrt. illetékes szakembere ad felvilágosítást minden további, a nyereménnyel kapcsolatos tennivalóról.

Nagynyertes vonal

5 000 001 - 40 000 000 forint közötti nyeremény esetén
06-30/511-6444 (H - Cs: 8:00 - 16:00, P: 8:00 - 13:00)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

40 millió forint fölötti nyeremény esetén
06-20/933-0630 (H - P: 8:00 - 18:00)

Ha ezen a héten sem születik telitalálat, a lottóláz folytatódik, hiszen a jackpot egyre csak nő.

 

Címkék: