A csalók is készülnek II. János Pál boldoggá avatására

Pénzcentrum2011. április 26. 12:32

Milliós tételben foglaltak le az olasz hatóságok II. János Pál pápa boldoggá avatása alkalmából gyártott hamis emléktárgyakat. A hatóságok szerint a hamisítók az ünnep alkalmából a Vatikánba zarándokoló hívőkön kívántak nyerészkedni.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület beszámolója szerint összesen 5,5 millió hamisítványt foglaltak le Róma környéki raktárakban a helyi hatóságok. A hamis márkajelzésű termékek között Mont Blanc tollak, Rolex, Omega és Cartier órák szerepeltek, amelyek összértékét 15 millió euróra (4 milliárd forint) becsülik a szakértők.

Az órák jelentős része és számos más hamisítvány a néhai pápa, II. János Pál arcképével volt ellátva. Ezek a hatóságok szerint a szentatya május elsejei boldoggá avatására készültek. A hamisítványok és emléktárgyak illegális terjesztésének gyanújával három kínai származású személyt vettek őrizetbe.

A Szentszék mintegy 300 ezer zarándokot vár a szertartásra. A hatóságok szerint a hamisítók a Vatikánba érkező hívőket kívánták megcélozni termékeikkel.

 

Címkék: