Egyre megfizethetőbb a mobilinternet? Döntsenek a számok!

Pénzcentrum2010. április 21. 05:20

Tarol a T-Mobile 2010 februárjában a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma 959 ezerre növekedett, akik közül mintegy 738 ezren használták aktívan - utolsó három hónap alapján- előfizetésüket. Az internetpiac fejlődése - az egyre korszerűbb technológiák térnyerése mellett - a szolgáltatók közötti élesedő versenynek, és ezáltal az egyre inkább megfizethető mobilinternetnek köszönhető.

Az internet-előfizetések száma tavaly egy év alatt 472 ezerrel gyarapodott, és majdnem átlépte a 2,8 milliót - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból. Ezzel szemben a mobiltelefon-előfizetések száma egy év alatt 432 ezerrel csökkent, az állomány 2009. végén 11,8 millió volt.

A hazai internetpiacon a vezetékes internet két legjelentősebb típusának terjedése lelassult, a vezeték nélküli szegmens egy év alatt a másfélszeresére bővült. A nagymértékű változáshoz erőteljesen hozzájárult az egyre inkább megfizethető mobilinternet, melynek növekedése 63 százalékos volt.

2009 februárjában a mobilinternet-szolgáltatásra előfizetők száma még csak 527 ezer, az aktív felhasználók száma pedig 435 ezer volt, ami egy év alatt tehát több, mint 60 százalékos bővülést jelent az aktív felhasználók számát tekintve.


Tarol a T-Mobile

A hírközlési hatóság gyorsjelentése szerint februárban a felhasználók mintegy 1 millió 60 ezer GB adatot forgalmaztak, 116 ezerrel kevesebbet, mint az előző hónapban. A felhasználók átlagos adatforgalma szintén csökkent mindhárom szolgáltató esetében, így az egy aktív ügyfélre jutó adatforgalom februárban a januári 1,6 GB után 1,44 GB volt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az összes előfizetőt tekintve a T-Mobile piaci részesedése a januári 46,38 százalékról 47,02 százalékra emelkedett, a Vodafoné 25,04 százalékról 24,81 százalékra, a Pannoné pedig 28,58 százalékról 28,16 százalékra csökkent februárban.

Az aktív előfizetések tekintetében egyedül a T-Mobile részesedése emelkedett 48,36 százalékról 49,38 százalékra, de az adatforgalom tekintetében is a T-Mobile-nak a legmagasabb (44,41%) a részesedése.

Valóban megfizethetőbb?

Címkék: