Egymilió eurónyi adományt küld Haitinek a Metro

Pénzcentrum2010. február 22. 13:32

A Metro-csoport tagjai összefogtak, hogy a vállalatcsoport történetének egyik legnagyobb adományát küldjék a Haiti földrengés áldozatainak.

A hétfőn útnak indított csomagban több mint 125 tonna adomány található, melyek a Metro Cash & Carry, Real, Media Markt és Saturn, illetve a Galeria Kaufhof és a Metro Group Asset Management által felajánlott termékek. A vállalatnál korábban nem volt példa az értékesítési láncok közötti ilyen mértékű együttműködésre egy jó ügy érdekében. Az adomány teljes értéke egymillió euróra rúg. A másik repülőgép március elején indul Haitire.

A Metro-csoport a szállítmány összeállításához Németország legnagyobb kereskedelmi cége a Welthungerhilfe szervezet segítségét kérte. Ez a non-profit szervezet egy listát készített arról, hogy a január 13-ai földrengés túlélőinek mire van sürgősen szüksége. A Welthungerhilfe vállalja az adományok szétosztását Haitin. A Metro Cash & Carry jóvoltából, 200 sátor, 8 000 műanyag ponyva, 4 000 kapa és egyéb eszköz illetve 15 000 darab evőeszközkészlet jut el a rászorulókhoz. A Real személyes higiénés termékeket juttat el, például 36 000 darab szappant és 1 000 fogkefét, eldobható borotvákat - valamint 3 000 futball labdát is a gyermekek részére. A Galeria Kaufhof áruházak 4 000 darab főzőedényt, 3 000 takarót és iskolaszereket, iskolatáskákat, írótömböket, tollakat küldenek. A Media Markt és Saturn lánc 8 000 darab elemlámpát és számos műholdas telefont küld. A Metro-csoport ingatlan cége az Asset Management pedig több mint 20 dízel aggregátort küld a megszorult országnak.

Címkék: