A házasságra sincs pénz a válságban

Pénzcentrum2009. szeptember 22. 16:58

A házasságra sincs pénz a válságbanKevesebb a házasság az Egyesült Államokban, többen laknak egy fedél alatt, mint korábban, ritkulnak az egyedül autózók - áll többek közt a Census Bureau legfrissebb felmérésében.

A 2007 végén kezdődött általános recesszió alaposan felforgatta az átlag amerikaiak életét. Nem csak azért, mert az ingatlanok értéke nyolc évnyi folyamatos emelkedés után hirtelen mélyrepülésbe váltott. A válság hatására azonban egyre kevesebben vásárolnak új otthont: a tulajdonosi arány fél százalékponttal 66,6 százalékra esett vissza. A kényszerárverésektől jobban sújtott feketék körében az arány 45,6 százalékra zsugorodott. A jobb munkafeltételek kedvéért költözők aránya is mérséklődött a korábbi 16-ról 15 százalékra.

A bizonytalanságok miatt egyre kevesebben merik egy életre elkötelezni magukat párjuk mellett: a 15 év feletti egyedülállók aránya a 2000-ben tapasztalt 27 százalékról mostanra 31 százalékra emelkedett. Elképesztő számokat mutat az egészségbiztosítási körkép is: Nevadában például a gyermekek 20 százalékának nincs biztosítása.

Címkék: