Meglepő! A fagyasztott zöldségek lepipálják a frisseket

Pénzcentrum2009. szeptember 13. 12:02

Közeledik a tél, véget ér a zöldség-gyümölcs igazi szezonja. Sokat spórolhatunk, és új kutatások szerint egészségesebben is étkezhetünk a téli hónapokban, ha nem a "friss" import gyümölcsöket választjuk bevásárlás során, hanem a fagyasztópulthoz vesszük az irányt.

Egy gyermekek tápanyag szükségletét, és ebédelési lehetőségeit vizsgáló kutatás arra a következtetésre jutott, hogy akár egészségesebbek is lehetnek a fagyasztott termékek a friss ételeknél. A Sheffield Hallam egyetem kutatói arra hivatkoznak, hogy a friss ételek minősége romlik, és értékes tápanyagokat veszíthetnek az alatt az idő alatt, amíg a boltok polcairól az iskolákba kerülnek. Ezzel szemben a fagyasztott alapanyagok lényegében megőrzik a termeléskori minőségüket a szállítás alatt.

A mirelit termékek további előnyös tulajdonsága, hogy kevesebb és koncentráltabban jelentkező hulladékot eredményeznek (gondoljunk csak az otthoni zöldségpucolásra). A takarékossági szempontokat nézve pedig az is mellettük szól, hogy az év egy jelentős részében olcsóbbak, és egész évben elérhetők az üzletekben.

A mélyhűtőipari cégek üdvözölték az eredményeket. Kiemelték, már régebb óta állítják, hogy a termékeik felveszik a versenyt a friss készítményekkel szemben. Véleményük szerint az iskolák akkor járnak el a leghelyesebben, hogyha a diákok élelmezéséhez vegyesen használnak fel fagyasztott és friss alapanyagokat.

Címkék: