Trükkös Aldi-tolvajok: aljas módszerek, gyanútlan áldozatok

Pénzcentrum2009. augusztus 11. 10:32

Nagy erőkkel keres két kelet-európai nőt az angol rendőrség. Azzal vádolják őket, hogy trükkös módon fosztottak ki gyanútlan vásárlókat.

Két, vélhetően Kelet-Európából származó nőt keres az angol rendőrség. Azzal gyanúsítják őket, hogy trükkös módon loptak el értéktárgyakat vásárlóktól Dundee és Angus hipermarketjeiben - többek között egy helyi Aldiban is. A rendőrök a vásárlók figyelmét is felhívják arra, hogy fokozottan figyeljenek értéktárgyaikra.

A nők módszere hihetetlenül egyszerűnek tűnik: az egyikőjük megkéri a gyanútlan áldozatot, segítsen levenni egy terméket a magas polcról. Miközben a tettes eltereli áldozata figyelmét, enyves kezű társa egy szempillantás alatt kiveszi a kézitáskában vagy a bevásárlókocsiban hagyott pénztárcát.

Hugh Robson, a helyi rendőrség nyomozója különösen aljasnak nevezte a bűncselekményeket, mivel azok elsősorban idős emberek ellen irányulnak. Ezért is kérik, hogy aki szemtanúja volt hasonló esetnek, azonnal jelentkezzen az illetékes hatóságoknál.

Természetesen az áruházak ipari kamerái több esetet is rögzítettek: innen tudják a rendőrök, hogy a tolvajok átlagos testalkatúak, gyakran fekete ruhát viselnek, hajuk sötét, hátracsatolt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A rendőrök külön felhívták az Aldi munkatársainak figyelmét az ilyen esetekre, így a biztonsági őrök mellett az eladók is jobban figyelnek a vásárlók értékeinek biztonságára

Címkék: