Fejszével verte szét a rendőrhelikoptert a dühös banda

Pénzcentrum2009. május 14. 17:32

Darabokra aprította a Surrey megyei rendőrség egyik ötmillió font értékű helikopterét egy feldühödött cigánybanda, mivel a helikopter folyamatosan megfigyelés alatt tartotta őket.

Az incidens azután történt, hogy a helikopter heteken keresztül megfigyelés alatt tartotta a lakókocsiparkot, amelyben éltek, s amelyről úgy sejtették: lopott autók és elemelt ékszerek rejtekhelye.

A rendőrség tudott róla, hogy a cigánycsaládoknak nem tetszik a dolog, ám arra senki nem gondolt, hogy az indulatok idáig fajulhatnak. A tömeg ugyanis este 10 óra után átmászott a Fairoaks-i reptér alig egy méteres falán, megfenyegette a reptér irányító személyzetét, majd baltákkal nekiesett a gépnek. A gép legalább két hétig forgalmon kívül lesz, a kér értéke több tízezer font.

A helikopter egyébként folyamatosan szemmel tartotta a terepet, valószínűleg ez is robbantotta ki a mindent elsöprő dühöt. A gép ugyanis csak áprilisban 214 felszállást végzett, vagyis napi átlagban hetet. A gép orra alá kamerát helyeztek, melynek képeit aztán az irányító helyiségben dolgozták fel. Bár a helikoptereket elsősorban gyanús személyek és autók üldözésére, illetve eltűnt személyek felkutatására használják, a megfigyelésre is rendkívül jól használhatóak, lévén 12 perc alatt tudnak végigpásztázni egy akkora területet, mely egyébként 450 emberórába kerülne.

Címkék: