Nincs válság a fürdőkben

Világgazdaság2009. március 19. 09:30

A gazdasági nehézségek ellenére is tömött sorok állnak a hazai fürdők, akvaparkok bejáratánál: a legtöbb helyen magyar vendégeket fogadnak, akik sokkal inkább a gyenge forint, semmint a spórolás miatt választják a hazai helyszíneket. A december elején nyílt káposztásmegyeri Aquaworldben február közepén már a százezredik látogatót fogadták, s akad olyan nap, hogy már délben megtelik az 1800 fős komplexum.

Zalaegerszegen a válság miatt a forgalom stagnálásával is elégedettek lettek volna még az év elején, a fürdő forgalma mégis csaknem 10 százalékkal emelkedett. Míg tavaly rengetegen jártak a szomszédos országokba, mondván, jobb az ár-érték arány, addig az idén a hazai szolgáltatók nyertek. Mi több, határ menti fürdőhelyek jelentős szlovák vendégforgalomról számolnak be, akiknek az euró bevezetése után fürödni is olcsóbb nálunk.

Ezért nem csoda, hogy számos település lát fejlődési lehetőséget most is a fürdőfejlesztésekben: csak ezen a héten három településen jelentettek be fürdőbővítést. Nagykőrösön, Makón és Sopronban is ezzel vonzanának több látogatót. Az ingatlanpiaci szakemberek szerint a szállodafejlesztésekhez hasonlóan a fürdők is igen kockázatos, ámde jelentős megtérüléssel kecsegtető beruházások.

Címkék: