Városi menetjegy és bérlet mobiltelefonon!

Pénzcentrum2009. február 5. 12:15

Az országban elsőként, Pécsett már mobiltelefonon is megvásárolhatók és bemutathatók a helyi közlekedési menetjegyek és bérletek, lehetővé téve ezzel sok utas számára, hogy elkerüljék a jegyárusító helyeken való sorban állást.

Az ország első mobiltelefonos menetjegy és bérletvásárlási szolgáltatása indul mától Pécsett, amelynek segítségével az utasok a Pécsi Közlekedési Zrt. minden járatára immár mobiltelefonjuk segítségével is bárhol és bármikor, percek alatt megvásárolhatják jegyeiket vagy bérleteiket, a jegyárusoknál, vagy jegyárusító automatáknál való sorban állás helyett.

Az iziSHOP mobil vásárlási rendszerben megvalósított, csupán a telefonok kijelzőjén megjelenő, azaz teljesen papírmentes menetjegyek és bérletek díjának megfizetése nem telefonszámláról, hanem bankkártyáról történik - ahogy a többi iziSHOP szolgáltatás esetén is -, s a jegyek árát nem terheli sem plusz kényelmi díj, sem SMS költség, mindössze a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges mobil internetes kapcsolat (GPRS) néhány forintos díjával kell kalkulálnia a vásárlónak.

A Pécsi Közlekedési Zrt. által bevezetett új szolgáltatás lehetőséget kínál az újfajta, 30 és 120 perces időalapú menetjegyek mellett, a hagyományos tanuló, összvonalas és nyugdíjas havi bérletek mobiltelefonon történő megvásárlására is. Az elektronikus jegyek és bérletek egyedi, színes, grafikai formátumban jelennek meg a mobiltelefonok képernyőjén, így bemutatásukhoz csupán a mobilunk kijelzőjét kell felmutatni a buszvezetőnek, vagy az ellenőrnek.

A jegyek és bérletek az érvényességük megszűnését színváltoztatással jelzik a telefon kijelzőjén, ahol eredeti színük elszürkül, és egy jól látható piros áthúzás jelenik meg rajtuk. Ez az Európában is egyedülálló újításnak számító menetjegy-értékesítés a Pécsre látogató külföldiek számára is egyszerűen hozzáférhető. Számukra a menetjegyvásárlás folyamata angol, német és horvát nyelven áll rendelkezésre.

Amennyiben az utas először találkozik az iziSHOP szolgáltatással, használatához le kell töltenie az iziSHOP Java alkalmazását a mobiltelefonjára. Ez az izishop kódszó 06 70 70 60 500 alapdíjas számra küldött SMS indításával 2-3 perc alatt elvégezhető, amit követően a felhasználó már azonnal kész is a vásárlásra vagy fizetésre. A vásárlások nem SMS-kódok memorizálásával, hanem a telefon menüjének segítségével kényelmesen végezhetők el.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fizetés - az online fizetéseknél is alkalmazott módszer szerint - a bankkártyaadatok megadásával történik. Az iziSHOP-ban egyedülálló lehetőség a kártyaadatok saját mobilunkon történő biztonságos elmentése is, így fizetéskor elegendő a sok adat helyett csupán egy egyszerű iziSHOP PIN-kódot használni. A fizetés és a bankkártyaadatok biztonságát az iziSHOP banki szolgáltató partnere, a CIB Bank szavatolja.

A 2007 tavaszán indult iziSHOP jelenlegi menetjegy alkalmazása mellett egyebek mellett megvásárolható még bármely - akár éves - autópálya-matrica, budapesti parkolási jegy és bérlet, de fizethetünk több ezer színház- és koncertrendezvényre szóló belépőjegyet, webes vásárlásokat, lapelőfizetést több mint 35-féle kiadványra, sőt - a világon először - utasbiztosítást és éttermi számlát is így, a mobilunkon, mindenféle kényelmi és SMS díjtól mentesen. (Bővebben: www.izishop.hu, wap.izishop.hu).

Címkék: