Most érdemes repülni - csökkennek a pótdíjak!

Pénzcentrum2009. január 8. 08:45

A nyersolaj árának csökkenése miatt egyre olcsóbban lehet repülőjegyet vásárolni, miután a légitársaságok enyhítenek a kerozinpótdíjak mértékén - írja a Napi Gazdaság.

A Malév kommunikációs vezetője a lapnak úgy nyilatkozott, hogy mivel a légitársaság a kerozin árrobbanásakor nem hajtott végre jelentősebb pótdíj emelést, így a mostani áresésnek sincs akkora hatása az árakra. Ráadásul a pótdíjak mértéke differenciált, vagyis piaconként eltérő.

A múlt év őszéhez képest az árak ennek ellenére folyamatosan mérséklődnek, igaz nem a pótdíjakon, hanem különböző promóciós árakon keresztül. A kerozin pótdíjak csökkenése úticélonként eltérő mértékű, általában 3-5 euró közötti.

A British Airways ezzel szemben jelentősebb pótdíjcsökkentéseket hajtott végre, hosszú távú, vagyis 9 órát meghaladó járatain például harmadával, átlagosan 30 fonttal mérsékelt a pótdíjakon, míg európai és belföldi járatain átlagosan 4 fonttal.

A Germanwings útvonalanként 3 euróval csökkentett az üzemanyagpótdíjakon, de az árak jövőbeli alakulásától függően további mérséklésekre is hajlandók.

Címkék:
kerozin ára,