Szemfényvesztés 2009: újabb lélegzetelállító technikai kütyük!

Pénzcentrum2009. január 7. 11:00

Mint arról tegnap beszámoltunk, a JVC alig 7 milliméter vékony LCD-vel készül a nagyközönség sokkolására, mára újabb képek szivárogtak ki a szintén az Elektronikai Kiállításra készülő Asus legújabb termékeiről. Az újítások között szerepel az érintőképernyős PC és a billentyűzetbe épített számítógép is. Eközben a Motorola bemutatta az első újrahasznosított anyagokból készített telefonkészülékét.

Az Asus már a kiállítás első sajtótájékoztatóján lenyűgözte a megjelenteket, amikor bemutatta az új-generációs érintőképernyős EeePC-t. A gyártó szerint a termék minden bizonnyal nagy hatással lesz a látogatókra, ezt a készüléket nem felejtik el egyhamar. Az Asus ebben a szegmensben évek óta élen jár, a versenytársak nem képesek tartani velük a lépést.


Asus EeePC T100H

A napokban érkező EeePC T-91-es és az EeePC T101H készülékekhez kapcsolódó újítás az elfordítható képernyő. Az ötlettel már korábban előálltak mások is, de a tömeggyártásra eddig nem került sor.

A gyártó szerint a készülék rövidesen olcsóbb lehet, mint a hagyományos asztali számítógépek, ezzel pedig új időszámítás kezdődhet a felhasználói szokások tekintetében is.

A kiállításon bemutatásra kerülő érintőképernyős Asus notebook a Microsoft által speciálisan a készülékhez illeszkedő módosított Windows XP (GUI) alatt fut. A szoftver fejlesztésekor különös gonddal jártak el, nehogy a bemutatót bármilyen anomália zavarja meg, ennek ellenére nem sikerült minden lényeges funkciót maradéktalanul prezentálni.


Asus Eee Keyboard

A billentyűzetbe épített mini-képernyő, ha lehet mondani még jobban lenyűgözte a sajtó képviselőit.

Az Eee billentyűzet jobb oldalába ágyazott tenyérnyi kijelző vezeték nélküli üzemmódban aktív, egyébként normál monitorhoz is csatlakoztatható a készülék.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A gyártó az új készülékekkel egyértelműen kinyilvánította, hogy a médiaközponttal felszerelt hordozható számítógépekben látja a jövőt.

Eközben a Motorola sem tétlenkedett és kedden bemutatta az első újrahasznosított anyagok felhasználásával előállított mobiltelefont. A fejlesztéssel megmutatták, hogy egy környezetbarát termékkel miként lehet készpénzt kovácsolni az eldobott vizes palackokból és egyéb hulladékokból.

A gazdasági válság a mobilpiacot is érzékenyen érintette, ezért minden ilyen irányú újítás csak javíthat a piaci szereplők helyzetén. A W233-asra keresztelt "zöld" készülék értékesítését rövidesen a tengerentúlon kezdik meg.

Címkék: