Óriási bejelentést tett a McDonald's: rengeteg éttermet érint, ez komoly változás lesz

Pénzcentrum2024. április 5. 13:44

A McDonald's visszavásárolja üzleteit izraeli franchise partnerétől, hogy helyreállítsa hírnevét és újra elérje értékesítési céljait a Közel-Keleten.

A McDonald's bejelentette, hogy visszavásárolja izraeli üzleteit - írja a BBC. A döntés azután született, hogy a vállalatot bojkottálni kezdték az Izrael és a Hamász közötti konfliktus miatt, mivel a gyorsétteremlánc helyi franchise partnere, az Alonyal, ingyen osztott ételt izraeli katonáknak.

A bojkottot több muszlim többségű ország is támogatta, köztük Kuvait, Malajzia és Pakisztán. A tiltakozások globális szintre is kiterjedtek, ami jelentős hatást gyakorolt a McDonald's teljesítményére világszerte, különösen Franciaországban, Indonéziában és Malajziában.

Chris Kempczinski a McDonald's vezérigazgatója szerint a negatív visszhang hátterében a "félretájékoztatás" állt, ez vezetett ahhoz, hogy a cég nem tudta elérni negyedéves értékesítési célját. Hangsúlyozta, partnerük akciója a gyorsétteremlánc felsővezetésétől függetlenül történt, hiszen mindenhol - beleértve a muszlim országokat is - helyi tulajdonosok képviselik a márkát. Amíg azonban tart a konfliktus, addig nem várható jelentős javulás ezeken a piacokon.

Ugyanakkor a McDonald's reméli, hogy az izraeli üzletág visszaszerzésével sikerül helyreállítania hírnevét a Közel-Keleten, és újra teljesítheti értékesítési célkitűzéseit.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A tervek szerint összesen 225 étterem kerülne vissza a McDonald's kezelésébe, amelyek összesen 5000 munkavállalót foglalkoztatnak.

Címkék:
vállalkozás, értékesítés, franchise, konfliktus, izrael, mcdonalds, hamasz,