Óriási terjeszkedést jelentett be sokak kedvenc sportáruháza: így uralnák le a piacot

Pénzcentrum2024. április 3. 11:14

Az Intersport Deutschland, Németország vezető sportkiskereskedelmi láncának terjeszkedési tervei között szerepel 100 új üzlet megnyitása a következő évben, elsősorban közepes méretű városokban, amivel az üzletek száma 500-ra nőne. Ezzel is támogatnák a fizikai boltok reneszánszát, valamint persze kihasználva az emberek növekvő egészség- és fitnesztudatosságát - tudósított a Financial Times.

Az Intersport Deutschland, Németország legnagyobb sportkiskereskedelmi vállalata ambiciózus terjeszkedési tervet hirdetett meg, amely a berlini fal leomlása óta a legnagyobb bővülésnek számítana a cég életében. A heilbronni központú csoport célja, hogy a következő év során 100 új üzletet nyisson meg az országban, különösen olyan közepes méretű városokban, mint Trier, Wiesbaden és Hanau, ahol jelenleg még nincs képviselete. Ezzel a lépéssel az általuk üzemeltetett boltok száma 500-ra emelkedne.

Alexander von Preen, a vállalat vezérigazgatója szerint ez a lépés egy "helyhez kötött kiskereskedelem reneszánszát" jelenti, amit az emberek növekvő érdeklődése a mozgás, az egészséges életmód iránt táplál. Von Preen kiemelte, hogy a sportruházati piac Németországban 2030-ra várhatóan több mint 19 milliárd euróra nő majd, amelynek egyharmadát az Intersport birtokolja.

A vezérigazgató hozzáfűzte, hogy az elmúlt években számos áruház és független sportbolt bezárása miatt keletkezett űrt kívánják betölteni ezzel a terjeszkedéssel. A csoport tavaly eladta Voswinkel sportkiskereskedelmi láncát egy olasz cégnek. A német vállalat forgalma tavaly 5,7 százalékkal nőtt és elérte a 3,5 milliárd eurót. Online értékesítése pedig 21 százalékkal bővült. Von Preen optimista a Covid-19 járvány utáni időszakot illetően, és hangsúlyozza az többlépcsős stratégia fontosságát is: a fizikai boltok és az online értékesítés kombinálásában hisz.

Von Preen megjegyezte továbbá, hogy Németország városközpontjai fejlődnek és zöldebbek lesznek, ami előnyös helyzetet teremt az Intersport számára ezekben a területeken történő terjeszkedéshez.

Címkék:
sport, németország, boltok, üzlet, német, vezető, sportáruház,