Most érkezett! Újabb rezsicsökkentést jelentett be Orbán Viktor: rengeteg magyart érint

Pénzcentrum2023. december 1. 19:47

A vállalatok rezsijének lefaragásáról beszélt Orbán Viktor a Magyar Vállalkozók napján a Művészetek Palotájában, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége rendezvényén- írja a Világgazdaság.

Orbán Viktor az eseményen többek között három csapdáról számolt be , ezek pedig a hitelezés csapdája, az energiaárak csapdája és fogyasztás csapdája. 

Az energiaárak csapdája kapcsán kiemelte a miniszterelnök, hogy az energiaárak a lakosság szintjén rendezve vannak, de a vállalkozóknak ez egyúttal terhet jelent, hiszen az egyiket a másik keresztfinanszírozza. Ugyan kiemelte, hogy ez így nem jó, de nem azzal kell kezelni, hogy növelnék a lakossági árakat. A miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány a szerdai ülésen döntést hozott, és 10 eurós árcsökkentést fog végrehajtani vállalati energiárak terén. Az intézkedés részleteiről a miniszterelnök nem beszélt, de jelezte, hogy további árcsökkentést akarnak előidézni.

A lap úgy fogalmaz: a részletek hamarosan ismertté válnak, előzetesen arra lehet tippelni, hogy az ipari villamosenergia egységára csökkenhet ennyivel. 

Kép forrása: MTI/MTVA

Címkék:
energia, Orbán, árak, rezsicsökkentés, energiabeszerzés, gazdaság, miniszterelnök, vállalkozások,