Rendkívüli bejelentést tett a Booking: állítólag kifizetik a hoppon maradt ügyfeleiket

Pénzcentrum2023. augusztus 13. 20:09

Ujhelyi István EP-képviselő, amiben azt írja: a cég vezetői azt ígérték, hétfőn minden szálláshely hozzájut elmaradt pénzeikhez.

Napok óta attól hangos magyar sajtó egy jelentős része, hogy a világ egyik legnagyobb szállásközvetítő cége, a Booking.com technikai problémák miatt hosszú ideje nem fizet ki több mint 22 ezer magyarországi partnert, ha a szállóvendég egy bizonyos módon foglalja le és fizeti ki a szállást. A Fidesz konkrétan megfenyegette a Booking.com-ot, a kormány pedig hatósági vizsgálatot is meglebegtett.

Ujhelyi István szerint a nehézségeket azonban nem pénzügyi válság, hanem technikai felkészületlenség okozta, egy két éve előkészített könyvelési és számviteli szoftvercsere miatt csúsztak a kifizetések, a korábbi informatikai rendszer a partnerhálózat ugrásszerű növekedését és a nyári szezon terheltségét már nem bírta, az új rendszert pedig még nem tudták megfelelően működésbe állítani.

A képviselő állítása szerint az első hírek után konzultációt kezdeményezett a cég vezetőségével. Az egyeztetésekről azt írta, hogy a Booking.com megígérte: hétfőn mind a 22 ezer magyar partner hozzájut az elmaradt pénzéhez, csütörtökre pedig visszaáll a hibamentes működés. Hangsúlyozta: ha az ígéret ellenére mégsem rendeződik a tartozások kifizetése, EU-s intézményi lépéseket fog tenni.
 

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
vállalkozás, magyarország, magyar, szállás, hangos,