Kis híján elpusztult a szőlészet a tavalyi aszályban: idén is aggódnak a termésért Tokajban

Pénzcentrum2023. augusztus 3. 08:15

Egy 19. századi, hagyományos felosztású, módos parasztházban helyezték el bodrogkeresztúri borászatukat Bárdos Saroltáék, akivel a HelloVidék készített interjút a borászat létrejöttéről, a jó évjáratról és a borkészítés egyéb rejtelmeiről.  

A HelloVidék ezúttal Bárdos Sarolta borásszal készített interjút, aki emberléptékű, mindössze 6 hektáros bodrogkeresztúri birtokáról szüreteli a magas mustfokú szőlőt, melyet hagyományos módon, aprólékos munkával dolgoznak fel.

Mikor és hogyan jött az ötlet a pincészet/borászkodás elindítására? Miért pont Bodrogkeresztúr lett a megfelelő helyszín ehhez? Megtudhatod a HelloVidék cikkéből!

 
Címkék:
borászat, tokaj, szőlő, borász, hellovidék,