Még több posta zárhat be Magyarországon: már a nagyobb városok sincsenek biztonságban

Pénzcentrum2023. július 14. 09:31

Bár már 364 postahivatalt bezárt tavaly a Magyar Posta, most egy új törvénymódosítás okán további bezárások jöhetnek – írja a Népszava.

A lap arra hívja fel a figyelmet, hogy az újonnan módosított postatörvény szerint az eddigi 25 ezer helyett 30 ezer lakosonként kell legalább egy postát vagy a kézbesítést lehetővé tevő eszközt fenntartani, ami a kisebb és közepes városoknak, valamint a nagy szezonális forgalmat lebonyolító üdülőhelyeknek okozhat problémát. Mint ismeretes, a posta korábban már 364 hivatalt bezárt, amiből mindössze 45 nyitott újra úgy, hogy az önkormányzat vállalta a fiók fenntartását.

Az ügy pikantériája, hogy például olyan nagyobb városok is kiesnének így a postai kötelező szórásból, mint Siófok. A lap meg is szólaltatta többek között a város polgármesterét, Lengyel Róbertet, aki elmondta, „ha a törvénymódosítás hatására még egy postánkat bezárnák, amellett sem a városvezetés, sem a lakosság nem menne el már szó nélkül, hiszen Siófokhoz legközelebb 30-50 kilométerre található 30 ezernél nagyobb település. Határozottan úgy vélem, hogy az új jogszabály betű szerinti érvényre juttatása egyenesen vérlázító, a lakosság elleni támadás”.

Címkék:
vállalkozás, posta,