Nagyon nagy bajban vannak a vállalkozások: sorra mondják fel az energiaszerződéseket, ez már a vég?

Pénzcentrum2022. november 21. 09:16

Tömegesen mondja fel vállalati és társasházi áramszerződéseit egy magyar energiacég, ami jelentős felzúdulást okozott. Az ügyfelek attól félnek, ez már az energiahiány előjele, a cég szerint másról van szó.

Sorban mondja fel energiaszerződéseit egy magyar energiacég, az Audax Renewables Kft, mind a vállalti, mind a társasházi ügyfelei körében, ami kisebb pánikot okozott utóbbiak körében - írja a 24.hu. Attól tartanak, ez már annak a jelen, hogy energiahiány lehet Magyarországon, és nem tudnak belenyugodni a szerződések egyoldalú felmondásába.

A cég vezetője, Fejes Tibor a lapnak kategorikusan cáfolta, hogy felmondták a szerződéseket.

Távol áll a valóságtól, hogy minden szolgáltatói szerződésüket felmondtuk volna az áramra vonatkozóan. Az idén minden szerződött ügyfelüknek leszállítjuk azt a mennyiséget, amiben az egész évre szóló fixáras szerződések keretében megállapodtunk. E konstrukciók felett azonban eljárt az idő, még a nagy szolgáltatók, mint az MVM és az E.ON is csak ritka esetben kínálnak ilyen típusú csomagokat a jövő évre. Minden érintett ügyfelünknek új szerződést ajánlunk január 1-jétől kezdődően, és el tudjuk őket látni a kívánt mennyiségű árammal. De tudomásul kell venni, hogy már csak úgynevezett spotáras szerződéseket tudunk felajánlani, mivel mi is csak a napi piacon tudjuk megvenni az elektromos energiát, minden nap a következő napra előre

- mondta a 24.hu-nak Fejes Tibor. Elmondta a cég azt is, hogy ők úgy látják, a vállalati ügyfelek esetében romlik a fizetései hajlandóság.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke azonban arra figyelmeztet: csak az általa képviselt éttermi szegmensben tömeges bezárás jöhet januártól, csak a kigazdálkodhatatlan energiaköltségek miatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ismerünk olyan cégvezetőt, akinek szeptemberben járt le a gázszerződése, és a szolgáltatója egyik napról a másikra felmondta azt. Kényszerhelyzetbe került, ezért elfogadott egy fixáras ajánlatot, éppen abban a periódusban, amikor a legdrágább volt a földgáz

- tette még hozzá.

Címkék:
cég, energia, rezsicsökkentés, energiabeszerzés, rezsidémon, rezsicég, téli rezsicsökkentés, rezsiköltség, rezsidíj, rezsiemelés,