Megjelent az új kata-törvény: itt vannak a részletek

Pénzcentrum2022. július 19. 07:41

Megjelent a közlönyben a kata szerint adózókat érintő új törvény, megmutatjuk a változásokat.

Hétfőn este az ország hivatalos lapjában, a Magyar Közlönyben megjelentek a rsézletek az egy hete elfogadott új kata-törvényről. Az indoklásban az szerepel, hogy

a kiegyensúlyozott gazdasági növekedés záloga és egyben a társadalmi jólét forrása az értékteremtő munka, ugyanakkor elismerve annak fontosságát, hogy indokolt a legkisebb gazdasági teljesítményű, saját termékeikkel, szolgáltatásaikkal közvetlenül a lakosságot kiszolgáló egyéni vállalkozások adózási feltételeinek javítása az igazságos közteherviselés követelményeinek megfelelően, szükség volt a módosításra.

Az egyik legfontosabb változás, hogy a kisadózók mostantól cégtől nem, kizárólag magánszemélytől fogadhat be számlát - kivéve, ha taxizik, ugyanis itt a törvény szövege szerint ez megvalósíthatatlan, mert lakossági szolgáltatást nyújt. Mint ismert, az Országgyűlés rekordgyorsasággal vitatta meg, majd fogadta el a kisadózókról szóló törvény módosításait: egy hete, július 11-én adták be a javaslatot, majd rendkívüli gyorsaságú vita után már másnap elfogadta azt a parlament.

Címkék:
vállalkozás, kata, adó, törvény, változások, törvénymódosítás, közlöny, kata-mutyi, átalányadózás,