Hivatalos: felvásárolják a Woltot, ezek a tervek a kiszállítós céggel

Pénzcentrum2021. november 10. 10:30

Kedd éjszaka bejelentették: az amerikai hátterű DoorDash felvásárolja a finn Wolt-ot 7 milliárd euróért. A felvásárlás után a vevő abban bízik, hogy vezető helyi kereskedelmi platformmá tud fejlődni a célországokban, ami a következő években jelentős üzleti növekedést eredményez.

A kedd éjszakai bejelentés szerint a végleges megállapodás arról szól, hogy az amerikai vállalat egy éven belül megvásárolja a 2014-ben indult finn startupot, részvénytranzakció keretében. A Magyarországra 2018-ban piacra lépő Wolt 4000 alkalmazottal rendelkezik és 23 országban van jelen, írta a Portfolio.

Miki Kuusi, a Wolt társalapítója és jelenlegi vezérigazgatója a jövőben a DoorDash International vállalatot fogja vezetni és közvetlenül Tony Xu-nak, a DoorDash alapítójának és vezérigazgatójának jelent majd.

Röviddel ezelőtt bejelentettük, hogy mostantól egy csapatot alkotunk a DoorDash-sel. Folytatjuk megkezdett utunkat Woltként, de a DoorDash részeként - és felelősek leszünk a közös nemzetközi működésünkért is

- áll a Wolt közleményében.

A DoorDash elképesztő vállalkozást épített fel a világ egyik jelentősebb piacán, míg mi egy kis országból jövünk, és nagyon gyorsan kellett elsajátítanunk a terjeszkedés művészetét

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- fogalmaz a Wolt vezére, akinek az a meggyőződése, hogy a Wolt és a DoorDash együtt globális vezető pozíciót foglalhat el.

A tranzakciót az amerikai vállalat részvénykibocsátásból finanszírozza, a részvények ára 206,45 dollár. A várakozások szerint a tranzakció 2022 első felében zárul.

Címkék:
vállalat, nemzetközi, futárszolgálat, wolt, részvény vásárlás, futárcégek,