Sebestyén Balázs nagyot szakított: Schobert Norbi cége viszont hatalmas bukóban

Pénzcentrum2021. június 1. 15:44

153 milliós osztalékot vett ki cégéből Sebestyén Balázs, Schobert Norbinak viszont már nem ment annyira jól az üzlet, 2020-at 135 millió forint veszteséggel zárta a Norbi Update Lowcarb Zrt.

A 2019-ben produkált 25 millió forint nyereség után 2020-at 135 millió forint veszteséggel zárta a Norbi Update Lowcarb Zrt. – írja a cég éves beszámolója alapján a hvg.hu. Közben a nettó értékesítési árbevétele nőtt, 1,44-ről 2,25 milliárd forintra. Emellett viszont az anyagjellegű ráfordítások azonban 1,1 milliárdról 2 milliárdra nőttek, aminek java részét, 1,67 milliárd forintot az eladott áruk beszerzési értéke tette ki.

A beszámolóban kitérnek arra, hogy a járvány komoly problémákat okozott. Az elhúzódó bizonytalanság rontotta az általános üzleti bizalmat, sokan visszafogták a fogyasztásukat. Új üzleteket is nehezebb lett nyitni: két nagyobb üzlet nyitását tervezték 2020-ban, ezek azonban átcsúsztak 2021-re, így a bérleti díj többletköltsége is megnőtt. Több üzlethelyiséget pedig csak a tervezettnél rosszabb feltételekkel tudtak a franchise partnerrel elindítani, az ebből származó bevételkiesés nagyjából 75 millió forintot tett ki.

Jól ment a bolt viszont Sebestyén Balázsnak, akinek Phova Kft.-jének bevétele 460 millióról 303 millió forintra esett, ám így is 153 millió forint adózott eredményt produkált. Ezt a műsorvezető egy az egyben kivette osztalékként - írja a 24.hu.

A portál megnézte Fluor vállalkozását is, az Elnöki ügy Kft. csupán 7,9 millió forintot termelt, az énekes az alapítói határozat szerint május közepén 21 millió forint osztalék kifizetéséről döntött.

Címkék:
kft, sebestyén balázs, bevétel, beszámoló, osztalék,