Újabb részletek a 10 milliós, kamatmentes gyorskölcsönről: itt van Varga Mihály bejelentése

Pénzcentrum2021. február 6. 10:59

A gazdaság-újraindítási akcióterv keretében a kis- és középvállalkozások újraindulását 10 millió forintos, 10 éves futamidejű, kamatmentes hitellel segíti a kormány. A program részleteiről Varga Mihály beszélt szombaton.

Újabb részleteket árult el Varga Mihály a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönről. A pénzügyminiszter hivatalos Facebook-oldalán megjelent videóban többek között elárulta, hogy a hitel törlesztését csak három év múlva kell elkezdeni; a felvett összeget a vállalkozások bérekre, járulékokra, rezsire, működési költségre és készletfinanszírozásra is használhatják. Íme a bejelentés:

Loading...

Varga Mihály beszélt arról is, hogy a hitelprogram keretösszegét 100 milliárd forintban határozták meg, a gyorskölcsön lebonyolítója pedig a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) lesz. Varga szerint a program célja az, hogy a gazdaság újraindításához és a munkahelyek teremtéséhez a magyar kkv-k is minél nagyobb arányban hozzá tudjanak járulni.

 

Címkék:
vállalkozás, kkv, segély, mentőcsomag, gyorskölcsön, válság, varga mihály, válságkezelés, magyar fejlesztési bank, működési költség, kis és középvállalkozások,