Egyre többen vásárolnak ilyen boltokban itthon: sorra nyílnak a városokban

HelloVidék2021. január 18. 08:14

A világjárvány okozta sokk első hulláma után, a lazítások időszakában nyitott meg Szombathely első csomagolásmentes boltja: a Fő tér szomszédságában a Kamra. Magony Kitti az ország másik végéből, Kiskunfélegyházáról hozta az ötletet: egy olyan régi vágású boltot szeretett volna, ahol a vásárló semmi hulladékot nem visz haza, ahol kimérve, csomagolóanyag nélkül lehet vásárolni. Mert nem elég - vallják a csomagolásmentes vásárlók - szelektíven gyűjteni a hulladékot, a legjobb meg sem termelni azt - írja a HelloVidék.

A csomagolásmentes boltokba többnyire előre kigondolt bevásárlólistákkal, szatyrokkal, dunsztos üvegekkel felszerelkezve érkeznek a vásárlók. Akik nem csak azt találják ki, mit vesznek, hanem azt is, miben és hogyan szállítják haza. Persze az sem baj - teszi hozzá Magony Kitti, a szombathelyi Kamra megálmodója - ha valakinél nincs táska, mert papírzacskót mindig tudnak adni.

Miért egy ilyen üzletben látja a jövőt egy fiatal, kisgyermekes anyuka?

Ha választ kapnál erre a kérdésre, illetve érdekel mi húzódik meg a vállalkozás hátterében, akkor olvasd el a HelloVidék cikkét!

Címkék:
vállalkozás, pénzcentrum.hu, bolt,