Trónfosztás a gazdaglistán: immár Elon Musknak van a legtöbb pénze a világon

Pénzcentrum2021. január 8. 09:02

Immár Elon Musk a világ leggazdagabb embere, vagyona több mint 185 milliárd dollár. Ezzel letaszította a trónról Jeff Bezost, aki 2017 óta vezette a listát.

Elon Musk január 7-én a világ leggazdagabb emberévé vált, vagyonának nettó értéke meghaladta a 185 milliárd dollárt - írja a CNBC. A Tesla árfolyamának csütörtöki emelkedésével Musk megelőzte Jeff Bezost, az Amazon alapítóját. Ő 2017 óta számított a világ leggazdagabb emberének 184 milliárd dollárjával.

Musk elmúlt évi vagyonosodása a történelem leggyorsabb emelkedésének számít: nagyjából 27 milliárd dollárral kezdte meg a 2020-as évet, de a Tesla árfolyama az elmúlt évben kilenceresére nőtt, több mint 150 milliárd dollárral növelte Musk nettó vagyonát.

A Tesla január 6-án érte el először a 70 milliárd dolláros piaci értékét, azaz többet ért az autótársaságok között, mint a Toyota, a Volkswagen, a Hyundai, a GM és a Ford együttvéve. Musk júliusban még csak a világ hetedik leggazdagabb embere volt, megelőzve Warren Buffett-tet, majd novemberben a világ második leggazdagabb emberének címét vette át Bill Gatestől.

Címkék:
vállalkozás, tesla, gazdagok, warren buffett, bill gates, jeff bezos, elon musk, leggazdagabb ember, warren buffet,