Eladták a Rubik-kockát: bődületes, mennyiért kelt el a magyar találmány

Telex2020. október 28. 09:01

A kanadai Spin Master játékgyár 50 millió dollárért, vagyis forintosítva több mint 15 milliárd forintért megvásárolja a Rubik’s Brand Limitedet, a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget; az ügylet január 4-én zárul le - írja a Telex.hu

A kanadai Spin Master játékgyár 50 millió dollárért, vagyis forintosítva több mint 15 milliárd forintért megvásárolja a Rubik’s Brand Limitedet, a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget. Érdemes tudni, hogy a Rubik’s Brand Limited egy Londonban bejegyzett cég, az egyik társtulajdonosa Tom Kremer fia, David Lytton Kremer, akinek több másik játékcégben is van érdekeltsége. Rubik a magyar származású brit üzletemberrel, Tom Kremerrel együtt vitte sikerre a játékot - írják.

Az 1994-es alapítású kanadai Spin Master ugyanakkor a játékipar egyik legnagyobb szereplője; tavaly 1,58 milliárd dollár bevételt termelt. A kanadai cég gyakorlatilag folyamatosan vásárol fel a Rubik-kockához hasonló játékokat.

A felvásárlás hírét a kockajáték kitalálója, Rubik Ernő is kommentálta, mint mondta: izgatott, hogy a Spin Master beteljesítse az elképzeléseit, miszerint a játék révén gondoskodjon a jövő okosabb generációjáról.

(Címlapkép - MTI/Szigetváry Zsolt)
Címkék:
vállalkozás, pénzcentrum.hu,