Brutál visszaesés a Tankcsapdánál: mi történt a legendás zenekarral?

Pénzcentrum2020. október 6. 16:47

Visszaestek a Tankcsapda Music Kft. bevételei - derült ki a céges beszámolóból. A legendás rockzenekar mögött álló cég adózás utáni eredménye is bő 35 millió forinttal kevesebb lett, mint 2018-ban volt, ám a bérköltségek emelkedtek. A Pénzcentrum kiszámolta, mennyit kereshet ezen a cégen keresztül az öt alkalmazott.

Eléggé megcsappantak a Tankcsapda Music Kft. bevételei tavaly: a legendás magyar rockzenekar mögött álló központi cég - amely a többi mellett előadó-művészettel, lemezkiadással, internetes kereskedelemmel, ruházati cikkek kereskedelmével foglalkozik - 2019-re kicsivel több mint 171,3 millió forintnyi nettó árbevételt vallott be, mialatt 2018-ban még bőven 233 millió felett volt ugyanez, 2017-ben pedig több mint 243 millió forint bevétel folyt be a Tankcsapda Kft.-be.

Loading...

A céges beszámolók alapján a Pénzcentrum megnézte azt is, hogy adózás után mennyi profitot termelt a Tankcsapda Kft. Kiderült, hogy a rockezenekar mögött álló vállalat 2015 óta nem termelt ilyen kevés bevételt Lukács Lászlóéknak: 2019-ben mindössze 11,8 millió forint lett az adózás utáni eredmény, mialatt az ezt megelőző évben még majdnem 48 millió pluszban zárt a cég. Az utóbbi 5 évben a 2017-es jelentette a csúcsot, amikor 74,4 milliós pluszt zenéltek össze.

Loading...

Az is kiderül, hogy bár több mint 35 millió forinttal kevesebb volt az eredmény, a személyi ráforfdítások tekintetében még nőttek is a bérek a Tankcsapdánál. Mialatt 2018-ban 12,6 milliót költöttek fizetésekre, addig tavaly 14,6 milliót. A Tankcsapda Kft.-nek jó ideje 5 alkalmazottja van, a cégvezető pedig a dobos, Fejes Tamás. Ha leosztjuk a bérköltségeket az alkalmazottak számával, akkor kijön, hogy tavaly átlagosan 243 ezer forint körüli összeget vihettek haza havonta a Tankcsapda Kft. alkalmazottai. Kiderült, hogy a rokkerek nem vettek ki osztalékot a cégből.

A Tankcsapda már egy vállalkozás is

Korábban a zenekar a Portfolionak arról is beszélt: üzleti tekintetben egyértelműen Fejes Tamás a főnök a zenekarban:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Ez egy zenekar, aminek a működtetéséhez egyfajta szükséges rossz a gazdasági tevékenység fenntartása. Hármunk közül én értek a legjobban ehhez a dologhoz, vagy inkább nekem van hozzá a legnagyobb érzékem, de ez nem azt jelenti, hogy én gazdasági zseni vagyok. Amikor bekerültem a zenekarba, akkor nem azzal a céllal kerültem be, hogy majd gazdaságilag irányítani fogom a Tankcsapdát, hanem azért, mert kerestek egy dobost. Aztán az élet hozott olyan kérdéseket a zenekar működésével kapcsolatban, amikre én adtam a legjobb válaszokat, ezért törvényszerű lett, hogy ezt az oldalát én viszem a dolognak

- fejtette a ki a dobos.

Olyan szempontból viszont semmiképp nem neveznénk egymást felettesnek vagy beosztottnak, mint például egy hagyományos cégmodellben, ahol a főnök döntése szent. Ilyen szempontból nem a felettesünk a Tomi, nyilván nem akar olyan dolgot keresztülverni rajtunk, amiről meg van győződve, hogy mi pont az ellenkezőjét szeretnénk

- tette hozzá Lukács László.

Címkék:
vállalkozás, cég, beszámoló, cégadatok, ekar.hu, rossz főnök, portfolion,