Brutális a veszteség Magyarországon: és még a nyitás is drágítani fogja ezt az ágazatot

Világgazdaság2020. május 18. 08:58

A koronavírus-járványt követően a szigorúbb előírások drágítani fogják a rendezvények megszervezését a piac szereplőinek - írja a Világgazdaság az ágazatról, ami becslések szerint nagyjából 600 milliárd forintos kieséssel számolhat 2020-ban. 

Ha az idén az átlagos 1000 milliárd forint feletti forgalomnak csak 40 százaléka realizálódik a rendezvényszervezés piacán, az már jó hír 

- mondta el a lapnak Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetségének (Maresz) elnöke. A szakember elmondta, hogy az ágazatnak itthon 600 milliárd forinthoz közelít a kiesése, hiszen a veszélyhelyzet márciusi kihirdetésekor azonnal leállt a rendezvényszervezés, a korlátozások pedig ezen a területen maradnak a legtovább érvényben.

A szövetség elnöke azt is elmondta a lapnak, hogy a  koronavírus-járványt követően a szigorúbb előírások drágítani fogják a rendezvények megszervezését a piac szereplőinek. Ezekre a pluszköltségekre viszont úgy kell tekinteni, mint olyan befektetésekre, amelyek nélkül nem tudna talpra állni a szektor.

Címkék:
vállalkozás, pénzcentrum.hu, drágulás, ágazat, rendezvényszervezés,