Pont ők jelentkeztek a bértámogatásért: a többi cégnek talán nincs szüksége rá?

Pénzcentrum2020. május 14. 15:34

Főleg a KKV szektor igényelte első körben a bértámogatást, a nagyvállalati ügyfélkör csak mintegy 3-4 százaléka élt ezzel az eszközzel. Sokan még halogatják a döntést és a tömeges beadás ebben a vállalati körben csak ezt követően várható.

A támogatásért folyamodó cégek 96%-a KKV és mindösszesen minden huszonötödik cég minősül nagyvállalatnak, derült ki a Niveus Consulting Group saját ügyfélkörében végzett reprezentatív felmérésének adataiból. A nagyvállalatoknak csak mintegy 3-4%-a élt mostanáig ezzel az eszközzel.

Bagdi Lajos, a cég adópartnere szerint "nagyon sokan még nem hozták meg ezzel kapcsolatosan a döntést, de erőteljesen érdeklődnek és jelentős számú beadás várható ebből a vállalati körből". A nagyvállalatok központjával történő egyeztetések ebben a kérdésben sok időt vesznek igénybe, illetve ezek a vállalatok rendkívül alaposan kívánják értelmezni a kormányrendelet speciális rendelkezéseit (pl. mi legyen az egyéni fejlesztés, ki legyen a támogatotti kör, mit jelenthet pontosan a nemzetgazdasági érdek, stb.).

Az mindenképpen üdvözlendő, hogy a KKV-k gyorsan reagáltak és élnek a bértámogatási rendszer által kínált előnyökkel. Ugyanakkor kis késedelemmel a magyar GDP jelentős részét adó nagyvállalati kör programba történő betagozódása is várható

- tette hozzá a szakértő.

Címkék:
vállalkozás, kkv, bértámogatás,