Jól bevásárolja magát a Morgan Stanley az online brókerkedésbe: ide mennek a csilliárdok

Portfolio2020. február 20. 21:22

Megvenné a Morgan Stanley az E-Trade Financial Corporationt, egy digitális kereskedési platformszolgáltatót - értesült a CNBC. Az amerikai nagybank 13 milliárd dollárt fizethet a brókercégért.

A Morgan Stanley részvényenként 58,74 dollárt fizet a szolgáltatóért. A tranzakció várhatóan 2020 negyedik negyedévében zárul le. 

Az E*Trade példátlan növekedési lehetőséget jelent a vagyonkezelési üzletágunknak és nagy ugrás a vagyonkezelési stratégiánkban. Ráadásul beleillik az egy évtizedes stratégiánkba, melynek célja, hogy elmozdítsuk cégünket egy mérleg számára kevésbé megterhelő üzleti mix felé, ami stabilbabb bevételi forrásokra támaszkodik

- mondta James Gorman, a Morgan Stanley elnök-vezérigazgatója egy közlemény szerint. Az E-trade 5,2 millió ügyfélszámlával rendelkezik, napi 282 243 ügyletet bonyolítanak le átlagosan és 360 milliárd dollárnyi vagyont kezelnek. A vállalatot 1982-ben alapították, elsősorban online brókerszolgáltatásokat nyújtanak. 

A nyitás előtti kereskedésben 4%-ot estek a Morgan Stanley papírjai, az E-Trade 20%-ot emelkedett, mielőtt leállították a kereskedést.

Címkék:
tőzsde, brókercég, morgan stanley,