Tudtad? A Trónok harcának van egy alig ismert, magyar vonatkozása

HelloVidék2019. október 29. 08:15

Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerszériájának van egy, alig ismert magyar vonatkozása: a makói Lenhardt család készítette ugyanis a Lannisterek paripáinak felszerelését. A megbízás nem véletlen, a kézműves família lassan 150 éve viszi tovább a szíjgyártás szakértelmét - írja a HelloVidék.

A XXI. században trendinek számít saját vállalkozást alapítani, ám az elindulást követően sokaknak pár éven belül megfeneklik a hajója a piac háborgó vizein. Az 5 éves kort a cégek 72%-a, a 10 évet pedig kevesebb mint fele, 48%-a éri meg.

A lesújtó túlélési számok mellett valósággal mesébe illő történet, ha egy vállalkozás korokat és emberéleteket átívelően egyensúlyoz a nehéz piaci körülmények között. Makón viszont mindez nemcsak legenda, a Lenhardt család lassan 150 éve viszi tovább a szíjgyártás szakértelmét.

A makói műhelyben többek között lovas és kutyás felszerelések, tokok, övek, szíjak és ostorok készülnek, de világszerte egy lovas felszereléssel írták be magukat a köztudatba, amely a Trónok harca sorozatban tűnt fel a Lannisterek paripáin.

A családunkra jellemző, hogy nemcsak a szakmaiság van jelen az életünkben, az átörökítésnek van egy nagyon fontos emberi oldala. Édesapám a mai napig el szokta mondani, hogy még csak véletlenül se felejtsem el, hogy nem mindenáron akarunk eladni. Minekünk nagyon fontos, hogy kapcsolatot tartsuk a vásárlóval, tehát számunkra egy vásárló nem egy adat a könyvelésben

- hangsúlyozta a HelloVidéknek ifj. Lenhardt Béla.

Címkék:
vállalkozás, szakma, kézműves, foglalkozás, bőrdísz,