Ez a 2. ilyen étterem az országban: ettől olyan különleges

HelloVidék2019. július 17. 08:14

Az alapoktól indultak és nem a versenyt szeretnék felvenni a már működő, népszerű éttermekkel. Sokkal inkább egyfajta vidéki gasztroforradalmat indítottak, ahol a házias ízeket a szorgos kétkezi munka, az ízlelőbimbók élvezetét pedig több generációs, bevált receptek garantálják. Néhány hónapja nyílt Pécsett a Kóstolda, amely az ország második cigányétterme. Várnai Anna, a hely vezetője, a HelloVidéknek mesélt az ötletről és a kezdetekről.

Szerettem volna, hogy a vendégek ne abból ítéljenek, amit elsőre látnak és amit gondolnak, hanem ehelyett inkább kezdjünk el beszélgetni. A mostnak és a mának élünk, miközben szeretnénk a jövőre úgymond rásegíteni. Teremtettünk egy helyet a cigány gasztronómiának, még ha ez a fogalom egyelőre elég homályos is, ám mégis van létjogosultsága. A Kóstolda ezen a frekventált helyen a leginkább reprezentatív és bízom benne, hogy mindannyiunk büszkeségére szolgál. Úgy érzem, hogy az étterem nyitásával odatettünk egy pluszt a társadalomba, hogy az ellentétek helyett inkább a jó dolgokra koncentráljunk

- mondta el a lapnak az étterem megálmodója, aki arról is beszámolt, hogy korábban a pécsi Színes Gyöngyök Egyesület már nyitott egy lakáséttermet is, ami azóta óriási sikert aratott a pécsiek és környékbeliek körében.

Az elmondottak szerint ez a lakásétterem meg is maradt, ezt követően az egyesült megtartotta azt

ami mellett szociális szövetkezetet alapítottunk és hosszú előkészület után megnyitottuk az éttermünket. Fontos, hogy szeretnénk mindenáron megtartani a házias ízeket, a tésztákat magunk gyúrjuk frissen és jó visszajelzés, hogy a vendégek úgy adják vissza a tányért, hogy az üres, még a díszítés is eltűnt

- mondta el a HelloVidéknek Várnai Anna. A teljes cikket a HelloVidék oldalán olvashatod el!

Címkék:
vállalkozás, pénzcentrum.hu, étterem, pécs,