Nagy változás a légitársaságnál: sok magyar banki ügyfelet is érint

Pénzcentrum2019. január 30. 09:30

Március egytől élesednek az új szabályok, kevesebb kedvezmény jár majd.

Újra az Erste Bank nyerte a Wizz Air által, a magyarországi kedvezményprogramjának üzemeltetésére kiírt tendert, így újabb három évig értékesítheti az általa tíz évvel ezelőtt bevezetett Erste Wizz Air Hitelkártyát és üzemeltetheti a szükséges háttérrendszereket. Ebben nincs változás, abban viszont igen, milyen kedvezmények kapcsolódnak a kártyához, és milyen feltételekkel lehet igénybe venni azokat. Közleményük szerint azokat az elmúlt években megváltozott légi közlekedési szokásokhoz igazította a légitársaság.

Azok számára, akik már rendelkeznek ilyen hitelkártyával, március 1-jétől vezetik be a pontgyűjtésre és a kedvezmények jóváírására vonatkozó új szabályokat, a 2018. november 1. és 2019. január 31. között igényelt kártyák esetében pedig június 1-től. Azok, akik február 1. után igénylik a hitelkártyát, eleve a megváltozott pontgyűjtési feltételekkel kapják meg.

Az új kedvezményprogram szerint a Wizz Air Hitelkártya használatakor

  • minden, vásárlásra elköltött 100 forint után a korábbi 2 helyett már csak 1 pontot ír jóvá a pénzintézet,
  • a Wizz Air szolgáltatások vásárlása estén 100 forint után a korábbi 4 helyett pedig 2 pont jár.
  • A kártyatulajdonosok Wizz Air pontokat havonta legfeljebb 250 ezer forint vásárlási összeg után kaphatnak a korábbi 300 ezer forint helyett.
Abban nincs változás, hogy a pontokat továbbra is egy évig lehet felhasználni a Wizz Airnél.

Újdonság az is, hogy az Erste Bank április 1-től a pontokat minden regisztrált Wizz Air Hitelkártya esetében - az eddigi gyakorlattól eltérően - naponta automatikusan átvezeti a Wizz Air rendszerébe, így azt a kártyatulajdonosoknak már nem kell külön kezdeményezniük a NetBank felületén.

Címkék:
vállalkozás, kedvezmény, wizzair, kártya, pontgyűjtés, erste bank,